За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

сряда, 7 август 2013 г.

Бебешко-кръпкосана серия

 Бебешките серии са ми особено любими (за тези от вас, които вече са чели подобни редове - дълбоко съжалявам за повторението. Обаче - фактите говорят сами за себе си). Имах сериозна поредица от бебоци, чийто нужди трябваше да бъдат внимателно разгледани, обмислени и задоволени. Проект номер едно беше иницииран от една безкрайно търпелива, позитивна и насърчаваща дама (Невена, благодаря сърдечно!). Трябваха ни джобарник, играчка и чанта (за мама) с общи мотиви. Посред лято може ли да се мисли за нещо различно от море... риби и всякакви морски обитатели?!



И така - рибата-джобарник. Замислих се, че освен двата реда стандартни джобове, би могла да се използва и гръбната перка (обичам да им намирам приложение на този тип малки детайли) - та затова й приших две тематични (рибешки) копчета и я превърнах в малко джобче (за биберон или друга малка, но полезна бебешка вещ).



Новото издание на Сийка и компания (рибоците-дрънкалки) бе провокирано тъкмо покрай този проект.


И за финал - чантата на мама. С много вътрешни и външени джобове, регулируема дължина на дръжката, рибешко копче и разбира се, риба. 


на капака...


 И в отворено положение...


както и в пълен комплект

Същевременно една жабешка история чакаше реда си. И бебето си (девойка, която вече би следвало да се е появила на белия свят.) Жабите трябваше да са влюбени, та се наложи да прибегна до жабешка романтика - с макове и други цветя.


А всъщност бебешко-забешката чанта беше изключително специална. Защото... мамата, която ще разхожда тъкмо тези жабоци е провокатор на най-най-първата такава бебешка чанта. Благодаря, Агайна! Със здраве!


ето я чантата отблизо


и поглед под капака


както и към задължителния бебешки джоб


Мария е едно прелестно създание,  което още не знае, че подготовката за посрещането й е почти приключила.



и така - гърбът на шалтето й: с размери 87 см х 136 см.


както и отблизо


Няма коментари:

Публикуване на коментар