За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

събота, 24 август 2013 г.

Кърпата за хляб - част от сватбен подарък

В моята къща печем хляб... От дете обичам онзи специфичен аромат на прясно изпечено хляб, а ако може да е поръсен и с чубрицата на баба, цена няма да има. Обичам, разбира се и вкуса на токущо разтопено масалце... чревоугодническа работа.
В случая обаче, трябваше да ушием сватбен подарък. Една мила девойка (която за пореден път ми се доверява... Дар, благодаря сърдечно!) ще кумува. И след като ми разказа подробно за сватбата, младоженците, мястото и колко всъщност са близки, а колко далече всъщност ще пътуват младоженците (отвъд океана, естествено), решихме да им измайсторим (съвместно, с общи идеи) кърпа за хляб и книгоподвързия. Кърпата за хляб съвсем символично, макар че знае ли човек... и оттатък океана все някой пече хляб. А може би и в домашни условия?!

 кърпата: 100 % памук
размери: 50 см х 70 см

И тъй като сватбата щеше да бъде на едно от емблематичните места от историята ни (н.Калиакра), по идея на бъдещата кума трябваше да включа и някои характерни символи... както и се вижда. Моя милост добави контура на хлябчето... 


А вътрешната страна на кърпата (тази, с която се предполага, че ще се обгръща прясно изпечения хляб) оставих изчистена. И все пак добавих логото, което младоженците са избрали за своя ден. 


Остана единствено да извадим хляба от фурната и да снимам готовата кърпа


и отблизо...


За книгоподвръзията се спряхме на вълни и морски пръски... за да напомня за мястото на сватбения ден...


И за да е докрай изпълнена мисията, добавихме глаголическите букви на младоженците (на гърба на книгоподвързията)...
Няма да крия, че са ми далечни като идея сватбените тържества, булчинските еуфории и всичко, което гостите определят като "празнична атмосфера", но пък и би било лицемерие от моя страна, ако скрия, че беше истинско удоволствие да си представям аромата и вида на прясно изпечен хляб, увит в неговата специална кърпа... на няколко хиляди километра от тук. И от нас.
Та, понеже "горчиво" не мога да се изкривя да пожелая на щастливите Л+Р, предпочитам да им пожелая да им е "сладко" и умиляващо дълги години!

Няма коментари:

Публикуване на коментар