За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 6 август 2013 г.

Кръпки с различни форми

 В Холандия било влажно. И студено. Но пък цветно (в главата ми поне... и особено пролетта... и сред цветята). Та, когато умувахме над шалтето на една млада дама, която живее в Холандия, единодушно (с майка й) се спряхме на контраста сиво-оранжево... и равнобедрените триъгълници. Разбира се, съобразихме се с интериора на дома й, добавихме и други цветове, два броя въглавници и бяхме готови. За работа :)



Размерите на шалтето бяха 140 см х 200 см, а на възглавниците - 50 см х 70 см.


А когато приключих с рязането и пришиването на триъгълниците, капитонирането (на квадрати), разглаждането и всичко останало, добавих цип и допълнителен "гръб" (както на шалтето, така и на възглавниците), та да има възможност в по-хладните холандски вечери въпросната дама да подпъхва като в юрганска торба допълнителна завивка... И така до пролетта. Вероятно.


Ето го и ципът...


и квадратите отблизо...


Както и възглавниците...


и техните успоредни тегели...

След триъгълниците дойде ред и на шестоъгълниците. Домиляло ми беше за тях. А паното за детската градина "Вален Монтесори" трябваше да е тъкмо шестоъгълно, да има пчеличка (като тяхната си), а като идеално допълнение включих едно от любимите си платчета...


на пчеличките...

размери: 50 см х 80 см

сложих му "ушенца" на гърба - тъкмо 3 за баланс... и го взеха за да краси :) новите му собственици


А водните кончета ме споходиха една съботна утрин, макар и на апликация. 


Съжителстват добре с квадрати, слънце и бебешки креватчета... (поради бебешките размери на шалтето - 90 см х 140 см)

Няма коментари:

Публикуване на коментар