За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

неделя, 10 февруари 2013 г.

Отчет за... петмесечието

Мили мои... случайно попаднали и не толкова случайно отворили блога ми,
отчетът за петмесечието гласи: есенен handmade day (посветен на куклите и Кукления театър), няколко пачуърк шалтенца, доста подвързии за книги, усмивки, четения в Ръкоделницата, много нови хора, рисуване с акрилни бои... и още много усмивки. Много!
За да не съм отегчаваща, но пък да съм достатъчно подробна... прилагам повечко снимков материал и по-малко текст.



Влакчето... го направих на един дъх, без подробна скица, без молив и гума, без да го пресмятам, коригирам, задрасквам или с други думи казано - без обичайния процес, през който минавам, при създаването на  едно шалтенце. 


Случи се спонтанно и ми е едно от любимите неща за 2012-та. Още повече, че намери един прекрасен бебок, когото да обгръща...



в гръб...


Книгоподвързиите претърпяха няколко трансформации... и "вмешателства" (тук визирам вълнено-памучната симбиоза, която съвсем трайно и естетически се наложи като елемент от процеса по създаването на книгоподвързиите). Но съвсем накратко - запазиха предназначението си: отиват при book lover.



По повод вълнено-памучните въпроси... реших да приложа една от съвсем последните книгоподвързии (както единодушно достигнахме до консенсус вкъщи - за любителите на вампирски романи :))


 Половин глава чесън (била тя и сух плъст) винаги е добре дошла срещу "зли сили"...

 

а ако и тя не помогне... вероятно трябва да се прибягва до "тежката артилерия" (или просто гърба на книгоподвързията)


Малко преди края на слънчевите дни финландският модел на кръпките биде трансформиран... в шведски :)


И отпътува при Алма... в Скандинавието. Но не и преди да изпробвам любезно споделения метод за рисуване и щампиране с акрилни бои...


Ще ми се да вярвам, че колкото слънце събра тъкмо този квадрат с апликация за Алма, всичкото ще отиде при нея... под формата на усмивки и топло одеяло.



разбира се, има и цветя по него... както и рунически символи...


и задължителен географски елемент...


В последствие се оказа, че феновете на корабчетата (или корабо-пътешествениците) са се намножили сред другарчетата ми. Което съвсем логично доведе до издирване на подходящото копче, платове и всичко необходимо за ушиването на калъф за таблет...


с корабни мотиви...


 и неопренче...

 

За онези от вас, които са отделили време и на предходните ми постове, кецовете няма да им се видят непознати. На всички вас, които за пръв път попадате на блога ми или сте се разминали с предходния пост - това е допълнение към моливника "One direction" и кецовете като чудна апликация и елемент от закопчаването на чанта, моливник и т.н.


Стела е притежателка и на моливника и чантата, която би следвало да побира всичките й необходими вещи - телефон, ключове, портмоне и... още нещо :)




Имах удоволствието също и да "участвам" в кръщене. По-скоро да съпричаствам към подготовката на кръстниците - трябваше да подготвя съвсем символични торбички, в които родителите да съхраняват кичурчета от косите на новопокръстените си ангелчета...

 
Цветовете подбрахме тематично и съвсем символично с кръстницата... За да са почти толкова усмихнати и весели като двамата кръщелника :)



На Бела и Мия пък ушихме шалтета с възглавнички...


еднакви и различни по своему...




 за да са щастливи в новия си дом...




Появиха се и две прекрасни дами... които решиха да ми поверят не само цветово, а и стилово... създаването на бебешка чанта... с балон. Към която добавихме и дрънкалка. Балон. С кош. И за да е съвсем шарено и щураво, реших да добавим две дрънкали в играчката - в балона и в коша.



 и се получи слънчев комплект...


 макар и с някой друг облак...










Покрай  моливниците... намерих още художници-футболни фенове...




И все така... продължавам (благодаря ви) да бъда предизвикана, да предизвиквам и най-вече да съм щастлива... докато дочакаме пролетта. 


Едно ми е такова мартенско и цветно... нищо, че първо трябва да минем през Св. Валентин и всички сърчица на света :) После обаче... ще дочакам щърковете, а дотогава съм решила да ви информирам по-честичко над какви новости работя. А те са не малко...

8 коментара:

  1. по-добре е да пишеш, ама и да не го правиш ще ти гостувам другата седмица ;) за да разкажеш на място

    ОтговорИзтриване
  2. Руми, надявам се да имам половин час за габровско кайве, та да уговорим визитата ти в Пловдив :))

    ОтговорИзтриване
  3. Хич и не съм от случайно попадналите :)))), ами съвсем нарочно си чакам да се появи подобна публикация , за което ти благодаря !
    Отново прекрасен пост с прекрасни нещица !
    Мяркай се по - често тъдява , че ще ти забравим сладката реч ...
    Хубав и ползотворен ден , Яне !

    ОтговорИзтриване
  4. Юлето, намислила съм да сложа точка на липсата на време и неписането :) Пък да видим :)
    Прекрасни дни и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Много набързо, само с една публикация. За пет месечен отчет трябват поне 5 публикации ;) Опитваш се да се измъкнеш, ааа...

    ОтговорИзтриване
  6. Хахах, права си, Веси (че трябват повече публикации). Ще се поправя :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ха ха ,като моето Не съм Умрела.И аз надничах колко пъти и все нищо-нека да ти е спорно и следващото петмесечие! Харесах си тегелираната подметка,чесновата плъст...А Румито чака топлото та да тръгне да ни навестява:-))

    ОтговорИзтриване
  8. Веси, и аз хвърлям по едно шпионско око на твоите неща :) И много се радвам за новото ти местенце!! Честито и много късметлийско и усмихнато да ти е! Тъкмо още един повод да отскочим като цъфнат липите :)

    ОтговорИзтриване