За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

сряда, 11 април 2012 г.

Бухалски подарък

Мисля, че съвсем му е време да го покажа... и представя. Той е бухал. На книгоподвързия. Но е специален. Специална му е техниката на шиене, а още по-специална му е кройката. Подарък. От дизайнерката му...
Цялата работа се случи преди около месец и половина, когато поради един много специален и личен повод, едни прекрасни дами от фейсбук групата ни за пачуърк провокираха изпробването на нови техники... Шихме с хартия единодушно избран модел. Признавам, беше ми интересно, странно, малко трудно, но в крайна сметка невероятно удоволствие... макар че изгледах поне 20 пъти (въпреки че ми се сториха 100) едно и също клипче за това що е то шиенето му с хартия или "paper piecing"? Обаче... останах доволна от резултата . Не само, ами взех, че не само си изпълних заръчаната задачка от групата, ами и на себе си направих нещо - възглавница (това, за да възпра, поне временно домашните забележки, че си "нямат нищо").
После получих бухала за подарък. От Руми (Румяна Лафчиева, а за тези от вас, които не са виждали чудесата й: www.3patchcrafts.blogspot.com) Защо е специален ли?
първо: защото съм фен на работата на Руми (че и повече... ако може :)) и е невероятно мило да получиш неочакван армаган от човек, на който си тайно фен (вече не толкова таен)
второ: защото е подарък (а всеки и най-вече моя милост обича подаръци)
трето: защото е бухал (видно е, че сме и най-вече съм фен)

И вече е крайно време да го покажа... май 


По размери книгоподвързията си е стандартна... Като материи обаче: няколко вида памук + панама... и обичайната вата, копче и разделител (разбира се). Самият бухал го увеличих до около 10 х 12 см, а за очички си има копчета...


Брандирах от вътрешната страна (3patch&malukindian), разрових се и намерих подходящ книгоразделител... за финал...

Не можах да покажа на живо подвързията на Руми (при все че самата тя беше на гости на "Ръкоделницата"), но пък обещах да я покажа тук. И докато се чудих кога да я покажа и как да разкажа... се натъкнах на новото бухалско семейство на 3patch.

Руми,  1001 (че и повече) благодарности!


1 коментар:

  1. Ето вече не сме си тайни обожатели - ти моя, аз - твоя. Стана явно :) Явно е, че хубавите неща трябва да виждат бял свят!
    МНОГО Е СЛАДЪК! Сърцат!
    Благодаря и за бранда - нещо като Малък индианец на име трИпач!

    ОтговорИзтриване