За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 13 март 2012 г.

Бебешко юрганче... или кръпкосан комплект за френска госпожица

 Незнам за вас, но за мен тази зима беше дълга, тежка (поради количеството изчистен сняг... може и в кг да го мерим, пак беше тежко :)) и сива, ама много сива. Та, понеже вече всякак си е време за пролет, тъкмо на време, мисля, се появи веселата специална поръчка за една малка френска госпожица... И понеже на пролет всичко е толкова приятно агресивно наситено (цветово), се спряхме (с близката приятелка на малката госпожица) на шарените кръпки. Жълти, розови, на цветчета, точици... и всякакви други положително-емоционално провокиращи нюанси. И апликации, разбира се. Нали трябва да се подсили топлото усещане? Малко облачета (колкото за цвят), много слънчица, цветчета и сърчица... 
И всичко това на скромните бебешки размери 90 см х 140 см...


или с други думи казано... пак над 160 квадратчета (като при предните две принцеси), но по-мънички... и апликирани



макар и тук-там...


бебе Фелисия трябваше да се сподобие със собствено, весело и персонализирано юрганче... което, разбира се, обяснява името й в куилтнатата рамка...


Бебе Фелисия, като всяко бебе, има нужда и от чанта (или по-скоро милата й родителница има нужда от нея), за да му събират в нея всичко необходимо... шише за мляко...



 ключове, биберони, книжки, вероятно и някоя друга дрешка, памперси и... куп важни бебешки аксесоари... (та, затова и предвидих доста по-големи и повече на брой джобчета)


И тъкмо поради специфичните нужди на малката госпожица, чантата на мама е малко по-голяма (30 см х 30 см х 10 см - височина х ширина х дълбочина), а дръжката е регулируема (рабира се), с максимална дължина 120 см.


май не споменах никъде до тук, че и чантата е куилтната...


и накръпкосана... досущ като юрганчето. Пък и нали все пак целта беше да са комплект :)


 и като за всяка малка девойка и за Фелисия предвидихме играчка...


 розов котак, в тон с юрганчето, общата розова концепция, както и капака на котешко-бебешката чанта :)


опаковани и с панделка - отпътуват към малката госпожица, неподозираща за тях притежателка :)

Пожелавам им прекрасни съвместни игри, разходки и сладки, цветни сънища!!

13 коментара:

  1. Топло, топло... Страхотно си се справила пак и пак! Толкова се радвам на споделеното от теб... Вдъхновяваш, да знаеш, само дето... какви са тези биберони бе, индианец! Бебетата се кърмят и апликациите по темата са далеч по-... интересни:)

    ОтговорИзтриване
  2. Хахах, Кет, виноват :))) Ама, ЛаЛече-представителите може ли да простят невежите? Пък и все пак за първи път такава чанта, бая умуване падна. За другия път ще те имам за нАучен консултант :))
    благодаря ти, Кет!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошно е, браво!!! Чантата е невероятна, а за одеалото не знам какво да кажа... това трябва да е пачуърка:) И аз потвърждавам, че действаш вдъхновяващо!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Великолепно!!!!!Толкова свежо е.....Браво,мила!Страхотна си!
    А чантата е супер!

    ОтговорИзтриване
  5. много е хубаво. направо да се гушнеш в него.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно е! Жълтото винаги докарва блясък!
    Кети, за други апликации...ще се възмутят хората ;))

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасен комплект! С голямо настроение:))))

    ОтговорИзтриване
  8. ох да... и мен ми се гушва в него:) Иначе... имам още мноооооооого да прочета и много казуси да реша преди да стана за консултант... а пък ти като се справяш толкова зашеметително без консултации представяш ли си???

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно е Яна! СВежо,топло и като излязло под ръцете на някой весел художник от пл."Пигал"! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мили дами, благодаря ви за хубавите думи :)) Липсата на слънце провокира повечето цвят в юрганчетата явно :)
    Кетич, задава се нова тематична чанта... ще послушам Веси, щом не си си научила още :) Пък и да, по-лесно ще се приема някак... :)

    ОтговорИзтриване
  11. Янче, много добре си сетила за място за биберона, госпожица Фелисия се храни с биберони!!! Между другото днес се разходихме с чантата и биберона в нея и си го изпи за следобедна закуска в парка, а преди да тръгнем се наспа на малката завивка, жалко, че не мога да ти сложа снимка тук :-)

    ОтговорИзтриване
  12. Ива, поздрави на малката приятелка! Радвам се, че сте щастливи. Така и аз съм щастлива. Ще ви чакам да се запознаем, ако имате път към Пловдив!!

    ОтговорИзтриване