За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

сряда, 30 ноември 2011 г.

Paris...

Напоследък много френски... знаци около мен... като почна с подарък подложки, които получих (Paris, je t'aime), после майсторих едни глаголически подвързии (които ще покажа в обозримо бъдеще), които все още пътуват към притежателите си в Париж... и накрая (засега) поредната мила заръка да изненадаме български другарчета... в Париж. 

Той е Николай. Тя е Иви... 

 с размери 22 см х 16 см (височина х ширина)

 
персоналният надпис на... Цвета...

и нейната персонална книго-пижама...


 и персоналната... книгоподвързия за Иви


и книгоразделителят...

 
...
 
Keep working... Николай

 
и неговият книгоразделител...

той... боядисва... тя помага... с друго :)

...

Пътуват към собствениците си... И сме в очакване...

неделя, 27 ноември 2011 г.

За жабите... и другите шарени животинки

След раничката с жабок най-логично ми се стори да представя моливника с жабок... рак, рибки и цветове.
Беше поръчан съвсем наскоро и основното изискване към него беше да е за 20 цвята моливи, да има много цветове и за предпочитане жабче и други разни животинчета. И персонален надпис, разбира се: "моливникът на Боболина".
Замислих го дънков (за по-голям контраст), получи се цветен и малко по-дълъг от обикновено: 80 см, вместо 46 см както обикновено.


той преследва рибок...

 и друг рибок...

 ракът... отблизо

 и жабока... 

 и пак той... отблизо
 
 и персоналният надпис...
 
 и цветовете... 20 различни (като за двайсет различни на цвят молива)

  маргаритка - закопчалка...

и съвсем отблизо...

четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Жабок... полазил раница

И така: проектът жабок в раница доби своят завършен и окончателен външен вид след дълги размисли, душевни терзания, отхвърляния на концепции... и най-вече, след отхвърляне на идеята да правим раничка по един нашумял анимационен герой. (Някой ден наистина ще трябва да се залостя пред cartoon или някое друго аниме-каналче, че да се просветя кой кой е в днешните анимации. Ама, това е друга тема). 
Та, раничката е коледен подарък. За една очарователна малка госпожица, с цветно име. Съсредоточихме се върху: "какво харесва госпожицата" и цветното настроение, което носи името й. 
И така, една сутрин, без да се консултираме и уговаряме предварително и нещо допълнително... с майката на въпросната госпожица, по отделно, но единодушно стигнахме до прозрението за жабок в хамак, сред маргаритки!!






Получи се памучено-дънков проект, около 35 см висок и 30 см широк. 

 
с копче-маргаритка за закопчаване...




с пчелички и цветчета... под капака


с няколко определени джоба: за шишенце вода, химикал, телефон... книжка и място за други важни за всяка госпожица неща...


дръжките, разбира се, са регулируеми... при нужда от помощ за носене на по-тежка раничка, максималната им дължина достига 80 см... т.е., всеки може да помогне :)


и самият той... en face!

След милите думи на Еличка, чиято идея беше да зарадва детенце за Коледа... очаквам прегръдки и целувки за самата нея след отваряне на добре пазените подаръчета :))

Ако сте фенове на жабоците, пчеличките или просто раничките... не е трудно - пишете ми! Ще обсъдим и измислим идея... :))


сряда, 23 ноември 2011 г.

Пена, Мара и камшик Тодора...

Триото котаци (Пена, Мара и Камшик Тодора) са новото попълнение в кошницата с играчките. След бухалите, пингвините, кучовците и другите зверове, изфабрикувах триото със специална мисия: Пена ще конкурира котаците от стените, таваните и первазите на скорооткриващото се във Велико Търново Chatte Violette Atelier (или: ателие за лилави и всякакви други котки, книги и красиви неща).


 И понеже "дрес-кодът" е лилав... нямаше начин да не я полилавя

Мара... компаньон на Пена... и сериозна кандидат-болярка

и Камшик Тодора... която отива да забавлява и играе с малка Михаела (и нейният първи рожден ден)

И трио-котаци заедно... Всяка една е 100 % памучна (макар и по душа - силиконова), с копче и панделка в тон... и са високи около 30 см, всяка :)

бандата - мечоци... памучни и около 23-24 см високи...


Вълко Червенков, Зеленогорски, Трифон и Зарезан... (са им "работните имена". Иначе всеки от тях ще бъде прекръстен... най-вероятно)


двата нови пингвина... около 10-тина см високи




и цялата "фамилия"

вторник, 22 ноември 2011 г.

Кукленското юрганче... 2 част

Получено!!

Чудех се аз защо така не ми се подхващат студено-зелено-червени коледни елементи... а то, май се оказа, че е поради факта, че Танчето Найденова (моето другарче от размяната на есенни кукленски шалтета) твори ли, твори... боцка мъниста, бродерии, листа, бухльовци... и изобщо-сглобява една есенна картина... специално за мен! 



и понеже наистина моето одеалце е една невероятна смесица от есенни... настроения... преди да го представя в целия му блясък, ето няколко отделни гледни точки... на авторката за есента :))) А тази ми е любимата, определено!! Щом има бухал... :))


 
имам си дърво... с плодове... и ръчно бродирани листа и декорации...


имам и други плодове... не само от онова дръвче :))) и една позакъсняла птичка ми е пратила Танчето...


 и есенно йо-йо...

и друго едно листо...

и друго... :)

и сега, ако сте разгледали внимателно детайлите... можете да ги намерите в цялостната есенна картина :)))

Останалата част от съдържанието на пакета... няма начин да покажа :)) Беше оползотворена и ошушкана на място. Оказва се, че Танчето е приклещила някой мърмот (според както са ми промили мозъка от рекламата), изтръскала му е торбата с лешниците, забъркала ги е в един прекрасен млечен шоколад, турнала му е една лилава опаковка (с крава) и ми го е пратила... за вкус :)))

Танче, благодаря!

четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Пиано

Преди месец горе-долу експериментирах с книгоподвързия... с пиано. Разходих я и я показах на handmade day... И понеже още същия ден си намери стопанин, темата си беше достойна за тема с продължение. И така, освен няколкото моливника-пиано, повторих книгоподвързията, но с някои промени...

И така, първообразът:



лице и гръб... 100 % памук, пресована вата... и копче - на гърба



с моливника... (който си търси собственик, но е подслонен от Кети и Теа, в магазинчето на ул. "Пиротска" 16)

 
и en face...

И новият вариант: (който ми беше поръчан за един специален човек, със специално отношение към музиката... трябваше да намеря подходящ тефтер - в който чисто и просто да няма кирилица и да му измайсторим подвързия. Проектът е завършен. Тъй че съвсем скоро може да отпътува... за Бурса)

 в лице... и с две копчета. За симетрия :))


и в гръб...

разделителят...

прекрасният плат на нотички го открих при Теа и Кети, в тяхното чудно магазинче...

и "закопчалките"... две са... за симетрия

За завършек на музикалната тема... следва да покажа и моливникът на Роси. Всъщност, моливник не е точното определение, с оглед на факта, че го правихме да побира маркери за флипчарт (или такива за бяла дъска). И тъй като искахме като бройка да си останат 10, дължината на моливника значително се увеличи - около 60 см. Но запазих височината - на 20 см.

и все пак на външен вид изглежда досущ като всички останали моливници...

и се навива на руло... за удобство при транспортиране...

с единствената разлика, че е подходящ за маркери...