За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

понеделник, 5 декември 2011 г.

книгоподвързии в Париж...

Лондон, Алма-Ата, Санкт-Петербург, Бурса... и Париж. 
Това са градовете в "чужбинско", до които ръкоделията на работилничката ми успяха да достигнат. За времето, в което поддържам блога.
Преди време получих нова поръчка... за книгоподвързии. С глаголически и кирилски символи. За французи, които упорито се занимават с езика ни. В Париж. 
Измайсторих 14 на брой (почти еднакви, но не съвсем) книгоподвързии, които наскоро изпратих...със стандартните размери (да побират "средностатистическа книга, художествена литература", около 300-350 стр.)

Ето така изглеждаха (част от тях), грижливо прибрани (за снимка) в бабиния куфар...

а така изглеждаше всяка от книгоподвързиите (приблизително)... всяка има няколко глаголически и няколко кирилски символа... памучна е и е с приблизителни размери 22 х 16 см

всяка има копче-закопчалка...

и книгоразделител-буквичка :)


А ето и какво получих... две седмици след като подвързиите бяха изпратени за Париж...

невероятно мили снимки на подвързиите... и притежателите им :)))
от ляво на дясно: Кристоф, Антоан и Бернар (седнали) и в същата посока (но прави): Марк, Гаел и Кристин...


Това е Кристоф и неговата подвързия с глаголическо "К"...

 Антоан... и глаголическо "А"...

Гаел... и неговите кирилски и глаголически варианти на "Г"...

Кристин... има в горния ляв ъгъл на подвързията си (или-на гърба й) своето глаголическо "К"

Марк... :)

Надето... (от Българския Културен Център, Париж... където всъщност пристигнаха книгоподвързиите и Беатрис направи снимките)

Каролин и Мариза... с подаръците си (от Беатрис)

и Бернар... учител по химия, но вече в пенсия... който през 70-те години работел като преподавател в Старозагорската френска гимназия... и който дори е снимал клипче, на български... за книгоподвързиите! 


Alors, Kristof, Antoine, Gael, Mark, Nadya, Caroline et Marina, je voudrais vous remersiez!!! Je suis tres heureuse de vous voir avec mes... œuvres :)) Merci beaucoup!

Et ces émotions incroyables... grâce a Beatrice!!! Bisous!

Или... на глаголическо-кирилски казано: благодаря ви, мили хора! Че харесвате, подкрепяте и разказвате за ръкоделията ми. На Беатрис!!! На всички 22-ма  "последователи" на блога. Както и на всички онези, които влизате, разглеждате, коментирате, харесвате или просто случайно попаднали на блога... На всички 223 (засега) facebook-другарчета на работилничката ми! Както и на всички вас, които не познавам, но попадате, разглеждате и анонимно присъствате в дните ми...
И разбира се, на всички приятели, които не спирате да ме подкрепяте и съживявате в моментите... на спад :)) Както и на всички креативно-критично-подкрепящи и вдъхновяващи членове на семейството ми :)) 
Благодаря! 
 
 

3 коментара:

  1. От вчера седи тази страничка отворена и чака да напиша......очарована съм!
    Много мило ми стана от този разказ и прекрасните снимки!Чудесно е,Яна!
    Благодаря за разказа!!!!Съпреживях го....

    ОтговорИзтриване
  2. Юли, хубавото на това да споделяш толкова мили неща в блог... е че и някой друг съпреживява :)) Искрено се радвам, че са те впечатлили... на мен ми трябваха два дни, за да овладея емоциите :))

    ОтговорИзтриване