За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

четвъртък, 29 декември 2011 г.

Декемврийски ръкоделия... част 3

Декември, както ви казах, мили хора, е и месец на нови познанства... срещи с позитивни и усмихнати хора... или с две думи: зареждащ :))

Тъкмо в началото на месеца, още първата седмица, запланувахме пътуване до Велико Търново. Приказно!! И пътуването, и градът, и разходките из Търново... а за Лилавата котка... ще разкажа по-подробно в снимки. Като за начало е добре (според мен) да си кажа, че благодарение на двете феи (Веси и Деничка) зарадвахме едни прекрасни дечица (аз и сериозното рамо на ръкоделничката, моят съпруг)... та, зарадвахме ги с ръчно плетените и невероятно замислени и реализирани Лили (кукла-къдравелка) и Тигърчо (уви, по природа лъв, но непреклонността на собственика ни убеди в правотата на името му). 
А всъщност, от изключителна важност е да уточня, че поканата ни и подстрекателството да се появим в Търново, е заслуга на Александра Генчева (собственик, душата и сърцето на галерия "Chatte Violette Attelier", в самия център на Търново... почти на 5 минути от пощата, по посока Царевец... ако предпочитате адрес: бул. "Независимост" 15) 


Та, там, душата на галерията ни посрещна, нагости, настани и съвсем развесели... Оставихме в сигурни ръце няколко кучета-пазачи, няколко мечока, котаци (включително лилав), прасчовци, книгоподвързии и моливници... Генчева-девойка от своя страна, ни нагости с домашни и невероятно вкусни ореховко-целувки... както и страхотно ароматен чай (мисля, че беше "чай на годината 2010", Генч, помагай)


В галерията на лилавия котак имаше страхотни книги... стари, на немски, руски, английски... албуми, приказки... и всякакви други интересни, които си чакат стопанин... Имаше плочи, картини (които, разбира се, се обновяват, според изложбата, която предстои), има бижута... и други ръчно-създадени красоти. Има кафе и чай, 2 кресла, в които човек може да се отпусне блажено и да почете някой ред... И най-вече има атмосфера, топлина и истинско отношение от душата на галерията, девойка Александра!


Но тъй като престоят ни във Велико Търново все пак беше кратък, редно е да споделя и за галерия "Луна", в Бургас. Ния се свърза с мен, за да покани част от ръкоделията... в Бургас. Така, през декември местата, където можете да намерите някое от създадените от мен неща, се увеличи с още едно. За Бургас отпътуваха няколко книгоподвързии, с няколко моливника. Скоро, може би и аз да ида?! 






Не само на Коледа стават чудеса... За мен целият месец беше и все още е... повече от чудесен! Пожелавам и на вас такъв чудесен завършек :)))

4 коментара:

  1. Прекрасен край на годината! А следващата ще е още по-прекрасна! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. като идваме пак до търново се обаждайте . то габрово е по-пътя.
    Весело посрещане и още по-весела Нова година :)

    ОтговорИзтриване
  3. Руми, така и го мисля :)) Следващият път пътеществието Пловдив-Търново ще има междинна спирка Габрово :)) благодаря за поканата, все пак :))
    Весели празници на всички!!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз бях там, и аз се радвах на вашите котаци, и аз хрупах домашните сладки от стъргано тесто на Генчеви! До скоро!

    ОтговорИзтриване