За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

събота, 17 септември 2011 г.

бухал, рак и пингвин... на играчки

Почти като "орел, рак и щука", ама не точно... От доста време се каня да се ушия играчка... А особено провокирана се почувствах след визитата ми при Кети и Теа, в "Тийкет" (за онези, на които не съм разказала - едно вълшебно, шарено и зареждащо място... магазинче за ръчно шити пачуърк фантазии... а какви играчки и платове имат... но това е обект на друг пост). Та, след като най-сетне преди около месец и половина успях да запомня адреса на Кети и Теа, та после чак и ги намерих... се срещнах със силиконовия пух. Голяма мания. И голям кеф за работа. Мдам, та, сподобих се преди месец и половина със силиконов пух, заредих батерийките за две седмици на моренце и се започна мини-серията "играчки".

Започнах с бухал... понеже имаме някакво особено отношение в моето семейство към бухлоподобните... събираме ги всякакви. А и първите апликации ми бяха бухльовци, та... и първата играчка излезе крилата :)



Бухльо е висок около 10-12 см и горе-долу толкова достига размахът на крилата му :))) Освен коремчето и очичките, които са памучни, крилцата, тялото и човката са велурено-памучни. Едно такова мекичко велурче, което в магазина за платове упорито наричат памук ?!

и един по-близък портрет...

И понеже само една играчка-за кого по-напред?... продължих с пигвин... Винаги съм обичала походката, фракоподобната окраска.... красота!

le voila!

При него всичко, с изключение на човката (гумирана една материя) е памук и хасе. Висок е колкото бухала - около десетина сантиметра, с размах на крилцата - пак толкова. 
След него дойде ракът... памучено-поларен. И червен. Разбира се.


така... ето го и него... :))) осмокраков... за съжаление, за сега от осмокраците само до този съм се престрашила. Може би някой ден ще опитам октоподени фантазии... от плат...

и "дружината" заедно... отпътуваха преди няколко дни за Кърджали, където имат отговорната и изключително важна мисия да забавляват и радват малка Михаелка :)))

...

3 коментара:

  1. Ехаааа! Много са добри! Страшна дружина си спретнала! Пък ако решищ пак да минеш скоро, добре ше направиш! Мерси за топлите думи за магазина и още веднъж БРАВО!!!

    ОтговорИзтриване
  2. съдейки по вдъхновението, май скоро ще се наложи да дойда за още пухче :))) но този път ще си кажа преди това. магазинчето е... вълшебство, наистина!!!

    ОтговорИзтриване
  3. По-голяма реклама за една играчка от тази на последната ти снимка просто няма... Много, много са готини!

    ОтговорИзтриване