За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

петък, 16 септември 2011 г.

моливник... или нещо полезно за след 15 септември

Имам една малка приятелка-художничка. Живее във Варна и според както ми описват нейните родители (художници също), в една мансарда точно под звездите... Има си котак и обича да рисува, да твори разни пластелинови и други животиняци, при все че последния път като се видяхме дружно разучавахме една количка (някакъв странен състезателен модел). Та, по същество: понеже, тази моя приятелка, наскоро направи изложба (макар и детска), реших, че около светлата ученическа дата не би имало нищо по-подходящо от нещо... художническо. Моливникът първоначално беше замислен за престилка (за по-голямо удобство докато рисува), но в крайна сметка, доби форма и вид на моливник, който при добро желание би могъл дори да бъде окачен на стена.



В голямата си част е дънков, подплатен е за твърдост, с апликации от памук и памук-полиестер. Събира 24 цвята художнически аксесоари (моливи, флумастри или пастели).


Моливникът на Ирка... е с приблизителна дължина - около 85 см, както и приблизителна височина 26 см. 

и детайл... къде и как ще бъдат разположени флумастрите...

и друга гледна точка

както и в гръб...

както и в събрано състояние...


Следващият моливник определено ще бъде скъсен, както и надписът променен (в зависимост от името на новия художник)... Ако и вие сте го харесали, пишете ми, ще уговорим точния брой на цветовете, флумастрите и всичко останало! 

А сега, отиваме да рисуваме... :))

2 коментара:

  1. Разкошен е, браво! Много е вдъхновяващ за творене:)

    ОтговорИзтриване
  2. :))) Благодаря, Теа... сега чакам нетърпеливо и оценката на баш-художничката :))

    ОтговорИзтриване