За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Le petit prince...

От доста време се каня да експериментирам с Малкия принц... Но всеки път ми е едно такова притеснено като се сетя. Няколко пъти пробвах. веднъж дори почти го завърших, но така и не ми хареса, та го оставих да отлежава. И сега има неща, които мисля, че трябва да променя, но поне се престраших да го завърша и покажа... Той пък (или по-скоро тя-подвързията) взе, че се хареса още същия ден, в който го оставих за одобрение, предложение и всичко останало. Та, с две думи - единият Принц намери нов дом веднага. Уви, оказа се, че и за другия (както и за лисицата) се намери собственик... на морето...
Като характеристики на подвързиите... мога да кажа, че са от памучни и естествени материи (дънки, хасе, памук и естествена кожа за лисичката). Като размери са по-малки от предходните подвързии: 24 см х 16 см (т.е., по-ниски, но пък достатъчно широки, за да побират и по-обемисти книги). Съществена разлика (освен цветово и като материи :)) са дръжките на едната книгоподвързия. Идеята за книго-чанта се роди преди време (покрай една поръчка, за която ще пиша скоро). Всъщност конструкцията на книго-чантата е досущ като на книгоподвързията, с единствената разлика, че има дръжки и закопчалка (за удобство, а не от притеснение да не изпадне книгата, например).
Та, вариант първи:

книго-чанта с Малкия принц...

дръжки, книгоразделител + ластик и копче (за закопчалка)
On ne voit bien qu'avec le coeur...
  
Вариант втори:

Той... на лицето... 

лисицата... или част от гърба...

и цялостен вид...
Si tu m'apprivoises, nous aurons besoin l'un de l'autre.
Tu seras pour moi unique au monde, je serai pour toi unique au monde.



2 коментара:

  1. вече си има собственик и събратя със собственици;) браво

    ОтговорИзтриване
  2. да, принцовете намериха собственици, които обещаха да се грижат и за лисичките :)) сега замислям нова серия...

    ОтговорИзтриване