За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 31 май 2011 г.

Глаголица... и малко кирилица

През зимата ме споходи музата... за странните глаголически символи... на пролет музата допълни новата книгоподвързия с кирилица. 
А иначе, подвързията е дънкова (т.е., памучна, предварително внимателно и търпеливо обработена)... а апликациите са основно и предимно вълнени. С изключение на книгоразделителя - двулицева кирилска буква, от бял и червен полар. И тъй като книгоподвързията ще облича предимно книги извън България, реших, че би било по-добре ако е една идея по-висока: 26 см. Но спазих обичайната ширина: от 15 см. В този си вид би следвало да побира книги до около 300-400 страници. 

лицето... или "Щ" и "Я"

гърба... или "И" и "Ж". Както и разделителят  - "Т"

и в целия си блясък...

...

и детайл...

Пътува към собственика си... Но ако има и други, освен мен, които харесват глаголическите символи (при все че съм щастлива, че не ни се налага днес да я ползваме), не се колебайте да ми дадете знак... мисля, че бихме успяли заедно да подберем най-красивите и удачни според Вас символи... а защо не и подходящата кирилска буква за разделител?

Няма коментари:

Публикуване на коментар