За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

петък, 15 април 2011 г.

Пингвин... щипко-държател

Имам една пластмасова кошничка за моите щипки (за пране)... не, че е лоша... просто си е най-обикновена пластмасова кошничка (произведена от китайските братчета, разбира се)... върши работа, но само толкова. От друга страна имам... доста странни и много на брой закачалки за дрехи (наистина е изумително колко различни могат да бъдат... до една пластмасови и некрасиви)... И от трета страна, имам си една приятелка (верен фен на пингвинската природа... и порода), та реших, че е крайно време да я сподобия с... някакъв пингвин. Сега остава да се надявам да има същата некрасива кошница за нейните щипки за простор, за използва простор (а не сушилня) и най-накрая... да хареса току-измайсторения щипкодържател :)))



Като размери се получи около 30 см х 30 см (височина х ширина), с около 7 см дъно. За материали, както вече споделих, използвах една стара закачалка + памучни платове... За подплата, апликации и като цяло за торбичко-пингвина... За крачета и човка - една идея шушляково-производно някакво... А за крилцата - силиконова вата...


в профил...


и в гръб... (просто за по-пълна представа)


в коремчето се побраха безпроблемно 30 броя от моите щипки... има място, но би било издевателство от моя страна да го... тъпча още


и една снимка... без закачалката (която безпроблемно минава... през дупката на коремчето)... или - готов за баня!

При все че този отива за подарък на приятелка, смятам да повторя опита с пингвино-държателя... а и други щипко-любители ми се въртят все пак в главата!

До скоро! :)


1 коментар: